Herbron jezelf en geniet zorgeloos van een infraroodsessie

Mens sana in corpore sano!

Vandaag de dag kunnen we een beetje extra verwennerij heel goed gebruiken. We leven vaak als een TGV en hebben soms nood aan momenten van rust en herbronning. Eén van de fijnste methoden hiervoor is een weldoend en relaxerend warmtebad met infraroodtechnologie. Hét neusje van de zalm is de infraroodcabine van Health Mate, met NASA-technologie. 

Kan je niet goed tegen warmte?

Wie niet goed tegen warmte kan of niet graag in een gesloten cabine zit, zal zich beter voelen bij infraroodstralen dan bij een traditionele sauna, omdat deze stralen rechtstreeks inwerken op je lichaam en er bijgevolg ook geen warmte verloren gaat aan de omgevingslucht. Je kan probleemloos de deur open laten. Het effect blijft hetzelfde dan met een gesloten deur. 

Het grote verschil met een traditionele sauna

Tijdens een infraroodsessie is het gemakkelijker om vocht en afvalstoffen te verliezen dan in een gewone sauna. In vergelijking met een traditionele sauna raak je hier makkelijk tot zeven keer meer giftige stoffen kwijt.

Wat is infrarood licht?

Isaac Newton ontdekte dat het zonlicht samengesteld is uit alle kleuren van de regenboog. Sommige kleuren kunnen we zien, andere zijn voor het menselijk oog niet te onderscheiden, zoals infrarood en ultraviolet. Beiden vallen net buiten het zichtbaar spectrum.
We ervaren deze kleuren niet als kleuren, maar als licht of warmte.

Wat doet infrarood licht en waar is een Health Mate infraroodcabine goed voor?

- stimulatie van je afweersysteem
- celvernieuwingsproces krijgt impulsen
- verbetert de bloeddoorstroming 
- heilzaam bij diverse klachten zoals:
- reuma en artrose
- spier-en gewrichtspijnen
- hoofdpijn en stress
- diabetes
- chronische darmaandoeningen
- obesitas
- cellulitis of huidproblemen zoals: psoriasis, eczeem of acne
- enz. 

Als je om medische redenen de infraroodcabine wenst te gebruiken, gelieve eerst te overleggen met je arts.

Zorgeloos genieten tijdens en na een infraroodsessie

In mijn praktijk bevindt zich een infraroodcabine met een capaciteit voor vier personen. De cabine is uitgerust met een sterrenhemel. Zo krijg je ook nog eens een vleugje kleurentherapie. 


Handdoeken en badjassen zijn ter beschikking, evenals een ruime douche.

Nagenieten kan in een gezellige, sfeervolle rustruimte.


Voor een standaard formule (half uur infraroodgebruik, gebruik van handdoeken, douche en badjassen, inclusief drank zoals water, thee en biologisch fruitsap) betaal je 20 euro per sessie.

Wens je graag gebruik te maken van de infraroodcabine voor of na een massage of sessie voetreflexologie, dan betaal je slechts 10 euro per beurt per persoon.

Je kan ook gebruik maken van een beurtenkaart.
De aankoop van een beurtenkaart is voordeliger: 5-beurtenkaart = 6de sessie gratis.