Zwangerschapsreflexologie

Het is fantastisch om in mijn praktijk toekomstige moeders met ‘zwangere voeten’ met zwangerschapsreflexologie te mogen verwennen.

Heel ons wezen wordt weerspiegeld op de voet, de inkomende ziel vormt daar zeker geen uitzondering op.
Vóór, tijdens en na de zwangerschap heeft een moeder, meer dan ooit, recht op extra ondersteuning om elk proces zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.
Zwangerschapsreflexologie is een zachte methode om ondersteuning te geven aan de moeder en haar ongeboren kind. Er vinden tal van veranderingen plaats tijdens de zwangerschap en deze kunnen heel wat gevolgen hebben op mentaal, emotioneel en fysiek vlak.
Zwangerschapsreflexologie heeft een sterk harmoniserende werking, zowel bij de moeder als bij de ongeboren baby. Het geeft tevens verlichting bij klachten en problemen die tijdens de zwangerschap kunnen optreden. Denken we maar aan misselijkheid, vermoeidheid, voedselgrillen, zuurbrand, oedeem, paniekaanvallen, gevoelige borsten, hartkloppingen, krampen in de benen, pijn in het bekken, enz. Door de voetreflexologie wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd en gaat het lichaam weer harmonie vinden.
Tijdens een sessie zwangerschapsreflexologie kan de moeder zichzelf een moment van rust en ondersteuning schenken en daar samen met haar baby met volle teugen van genieten.
Ook de man/vader mogen we niet uit het oog verliezen. Tenslotte zijn man en vrouw SAMEN zwanger. Tijdens één van de sessies kan hij enkele technieken aanleren om zijn vrouw bij te staan bij de bevalling en om de arbeid te verlichten.

N.B.: zwangerschapsreflexologie is een postgraduate opleiding voor reflexologen. Deze opleiding volgde ik aan De Levensschool met als docente Greetje Van den Eede.