Voeding afgestemd op constitutie en diathese

Iriscopie is één van de meest populaire technieken uit de natuurlijke gezondheidszorg. Het is een methode waarbij lichamelijke klachten worden herkend aan de hand van vlekken en kleuren in de iris. De gezondheidsbegeleider kan dit waarnemen en analyseren door middel van een loep, iristoestel of een fototoestel.

Ieder mens is uniek, dus ook zijn ogen.

Juist omdat ieder individu zo verschillend is, heeft de één bijvoorbeeld meer nodig van bepaalde voedingsstoffen dan de ander of is hij gevoeliger voor bepaalde voedingsmiddelen. Aan de hand van de constitutie (genetisch bepaalde fysieke en psychische geaardheid) en diathese (aanleg voor bepaalde ziekten) is het mogelijk om de voeding individueel af te stemmen.

Via iriscopie wordt de oorzaak van ziekten opgespoord. Bijgevolg is het mogelijk om klachten zoals hoofdpijn, eczeem, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, allergie, emotionele problemen, enz. aan te pakken.

Het bepalen van de constitutie en diathese heeft dus NIET het stellen van een diagnose tot doel. Het doel is inzicht te krijgen in de ware, aangeboren aard van de cliënt om een individueel aangepast voedingsadvies te kunnen geven met het oog op de preventie van problemen.

Naast de cursus 'voeding afgestemd op de constitutie en diathese' van De Levensschool, volgde ik ook een cursus 'iriscopie' aan het Pastor Felke Instituut te Duitsland.