Bloesemremedies

 

         Clematis                          Poppy

Bloesemremedies zijn extracten van wilde bloemen en bloesems. De Engelse arts en homeopaat Dr. Bach ontdekte in het begin van de vorige eeuw de werking ervan. De extracten zijn gemakkelijk te gebruiken, hebben geen nevenwerkingen en mogen samen met andere geneesmiddelen genomen worden. Ze zijn veilig en bieden de nodige ondersteuning voor jong en oud.

Bloesemremedies hebben tot doel de harmonie en innerlijke vrede in de mens tot stand te brengen. Ze werken niet zozeer op lichamelijke klachten, maar voor gemoedsgesteldheden die uit evenwicht geraakt zijn. Wanneer we in harmonie zijn met onszelf, kan de levenskracht veel beter stromen. De natuurlijke weerstand wordt hersteld, waardoor we ons veel energieker gaan voelen en minder lichamelijke klachten ontwikkelen. Je kan ze gebruiken om angsten te overwinnen, om leren op te komen voor jezelf, om uit je isolement te geraken, enz.

Naast de Bachbloesems/Healing Herbs werk ik in mijn praktijk heel graag met remedies van Living Light, Bloesemremedies Nederland, Fox Mountain, Alaska Remedies, de chakraset Himalayan Flower Enhancers, bloesemremedies DEVA en F.E.S. Californische bloesemremedies.
Al deze remedies hebben een zeer harmoniserende werking en kunnen goed gecombineerd worden met anderen natuurlijke ondersteuning, homeopathie, de klassieke geneeskunde, enz.