top of page
aromatherapie.jpg

De meest gekende toepassing van etherische oliën is het mummificeren bij de Egyptenaren.
Grote artsen zoals Hippocrates en Avicenna zijn niet weg te denken in de geschiedenis van de aromatherapie. In de Middeleeuwen gingen de Alchemisten op zoek naar het 'levenselexir' door de planten van hun geur te bevrijden en deze op te vangen als een geest in de fles. Ze noemden de etherische oliën de 'ziel der planten'.
Wist je dat apothekers vroeger 'aromatherii' genoemd werden?
Nadat de aromatherapie wat in de vergetelheid geraakte, werd ze in de twintigste eeuw opnieuw ontdekt. De Franse chemicus René-Maurice Gattefossé, de Franse arts en militair chirurg Dr. Jean Valnet en zijn leerlingen Maury en Arcier, zijn zeer
vooraanstaande personen in de wereld der etherische oliën.
Er is door de eeuwen heen veel onderzoek verricht naar de werking ervan. De doeltreffendheid van deze plantenextracten wordt meer en meer bewezen en wetenschappelijk onderbouwd. De meest bewezen eigenschappen van de etherische oliën zijn de antiseptische, bactericide, antivirale, antibiotische en antimycotische (schimmelwerende/schimmeldodende) kenmerken.

Aromatherapie

Etherische oliën zijn de vluchtige bestanddelen van planten welke o.a. dienen voor de afweer van de plant. Sommigen vergelijken ze met de Chi of levenskracht van de plant. Vandaar ook wel eens de benaming 'essentiële oliën'.
Voor de ontstaansgeschiedenis van aromatherapie kunnen we meer dan 30.000 jaar teruggaan in de tijd. De Aboriginals in Australië gebruikten alles wat de natuur hen kon bieden. Hun uitzonderlijke intuïtie en kennis van de inheemse flora gaf ze de
mogelijkheid om de vele verschillende soorten Melaleuca, waarvan de essentiële oliën in de huidige aromatherapie van groot belang zijn, algemeen te gebruiken.
5.000 jaar voor onze tijdrekening werden in het oude Indië en Egypte maceraties gemaakt van planten. Archeologische vondsten hebben het gebruik hiervan aangetoond. 

image_2023-04-22_145527230.png

Daarnaast heeft aromatherapie nog veel meer positieve directe en indirecte eigenschappen die op fysiek, psychisch en emotioneel vlak hun werking doen.

Je kan je door de hemelse geuren van individueel aangepaste etherische oliën laten raken, kalmeren, opbeuren en ondersteunen door het gebruik ervan bij voetreflexologie, ontspannings- of dieptemassages, infraroodsessies, enz.
Aromatherapie kan met bijna alle therapieën gecombineerd worden. Elke holistische ondersteuning kan hierdoor in haar werking versterkt worden. Aromatherapie gaat ook bijzonder goed samen met het gebruik van bloesemremedies (niet altijd met homeopathie).

Ik werk ENKEL OP AFSPRAAK.

Ook in mijn edelstenenwinkeltje ben je steeds van harte welkom na een seintje.

bottom of page