top of page
gemstones.jpg

Edelstenen en Mineralen

Het mag geweten zijn … Ik heb een enorme passie voor edelstenen: voor hun ontstaan, voor hun schoonheid, voor hun uitstraling, voor hun fijne energie, voor hun werking, … Ik blijf me steeds verwonderen!
De werking van edelstenen is enorm veelzijdig. De resonantie en vibratie ervan worden al duizenden jaren gebruikt om het menselijk lichaam te ondersteunen. Edelstenen kunnen op verschillende manieren gebruikt worden om uw leven fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel te verbeteren. Ze brengen verfijnde energieën weer op één lijn en heffen ongemakken op door de oorzaak ervan aan te pakken.
De meeste ziekten zijn het gevolg van een combinatie van factoren en vaak is er sprake van aandoeningen op verfijnde niveaus, bijvoorbeeld verstoorde verbanden tussen het fysieke lichaam en de biomagnetische mantel. Andere energetische zwakten kunnen zijn veroorzaakt door milieufactoren, zoals elektromagnetische smog (afkomstig van hoogspanningskabels, computers, mobiele telefoons of geopathische belasting (onderaardse wateren, elektriciteitskabels en leylijnen).
Kristallen/edelstenen kunnen je leven op een magische wijze transformeren.
Een voorbeeld van de ondersteunende werking van een edelsteen: LARIMAR.

 

LARIMAR steen


Larimar, ook dolfijnensteen genoemd, is één van de 'spirituele stenen' die nieuwe dimensies openen en daarmee de evolutie van de aarde stimuleren. Het straalt liefde en vrede uit en stimuleert rust. Larimar zorgt moeiteloos voor een diepe meditatieve
toestand, verheft het bewustzijn op een natuurlijke wijze en harmoniseert lichaam en ziel tot nieuwe vibraties.
Larimar geeft spirituele kracht en leidt de ziel op zijn ware levensweg. Deze steen, die erg geschikt is voor mensen die een zielsverwant zoeken, vergemakkelijkt de verbetering van relaties in vorige levens of de healing van een gewond hart.
Op het psychische vlak verwijdert larimar blokkades en beperkingen. Het maakt een einde aan een zelfvernietigend gedrag en helpt het leven in eigen handen te nemen.
Larimar is bijzonder nuttig om angst op te heffen. In perioden van stress en onvermijdelijke veranderingen, schept het de mogelijkheid problemen gelijkmoedig aan te pakken.
Geestelijk zorgt larimar voor sereniteit, helderheid en constructief denken. Het stimuleert creativiteit en het vermogen om met de stroom mee te gaan.
Emotioneel zorgt larimar voor kalmte en evenwicht. Het lost trauma's van het hart op, maakt de mens weer speels en geeft hem vreugdevolle, kinderlijke energie. Zo wordt het leven weer ‘dol-fijn’ om geleefd te worden.
Op lichamelijk vlak heeft het een gunstige werking bij aandoeningen van het kraakbeen en de keel, en heft energieblokkades op in borst, hoofd en nek. Het kan ook op stramme gewrichten of geblokkeerde aders gelegd worden. De hersenactiviteit wordt gestimuleerd.
Als hulpmiddel bij reflexologie, wijst het heel nauwkeurig de locatie van een aandoening aan en verheldert het de meridianen van het lichaam.

Let wel op: laat je niet misleiden door de benaming ‘Chinese larimar’ want dat is helemaal geen echte larimar, maar wel een andere benaming voor hemimorfiet. Echtelarimar is afkomstig van de Dominicaanse Republiek.

Wens je de werking van (half)edelstenen graag zelf te ervaren? Kom dan zeker eens langs in mijn edelstenenwinkeltje. Er is een groot aanbod aan hangertjes, juweeltjes, knuffelstenen, gepolijste edelstenen en ruwe kristallen.
Ongetwijfeld zal ook jij vol verwondering zijn!


Ook de readings met edelstenen/kristallen zijn zeer waardevol. Hierdoor krijg je zicht op je 'blinde vlek' of onbewuste processen en worden ook jouw kwaliteiten in het licht gezet. Wens je hiervoor langs te komen, geef dan zeker eerst even een seintje zodat ik voldoende tijd heb om me op jou af te stemmen en de gepaste steen uit te zoeken.
 
In mijn praktijk kan je eveneens komen genieten van een ontspannende, verwarmende holistische lichaams- of gelaatsmassage met edelstenen (zie rubriek Edelsteenmassage en Gelaatsmassage met edelstenen.

bottom of page