top of page

DE MANDALA

De weerspiegeling van de ziel

De mandela.png

‘Gedachten, emoties en het innerlijke in beeld:

een weg naar de oorsprong van blokkades ter bevordering van de

algehele gezondheidstoestand van de mens’

ISBN 978-94-6190-774-5
NUR 600

30 euro per boek, incl. cd-rom

Geen enkel ander boek bevat zoveel informatie! Het is uniek in zijn soort.

Over mezelf - Hilde Serré (°11 mei 1964), gehuwd en moeder van vier dochters.


Ik was vele jaren werkzaam in de verzekeringssector. Op een bepaald moment werd ‘gezondheid’ een belangrijk thema in mijn leven waardoor ik op zoek ging naar complementaire alternatieve methodes ter ondersteuning. Door mijn hoge gevoeligheid was en ben ik nog steeds het meest gediend met natuurlijke ondersteuning zoals homeopathie, aromatherapie, kruidenextracten, voedingssupplementen, … en ook de fantastische werking van edelstenen.
Ik volgde heel wat korte cursussen en uiteindelijk vond ik de weg naar De Levensschool te Tongerlo waar ik als gezondheidsbegeleider afstudeerde. Ter afronding van die vierjarige opleiding voor integrale gezondheidszorg maakte ik een proefstuk met als titel
'De mandala: de weerspiegeling van de ziel'
De twee jaar durende intense studie naar de werking van de intuïtief getekende mandala, leverde als resultaat op dat door deze vorm van tekenen gedachten, emoties en het innerlijke in beeld gebracht worden en dat de intuïtief getekende mandala een prachtig werkinstrument is om de oorsprong van blokkades op te sporen, dit ter bevordering van de algehele gezondheidstoestand van de mens.
Wat intuïtief mandalatekenen is en wat ik onderzocht heb, wou ik graag delen met allen die interesse hebben om met mandala's te werken of diegenen die het symbool der symbolen nog niet kennen er wegwijs in te maken. De bijzondere waardering die ik voor
mijn proefstuk kreeg en het duwtje in de rug door mijn mentor Prof. Jef Vangenechten, zetten mij aan om datgene wat gaandeweg al gegroeid was uit te voeren: een boek publiceren.


In 2009 startte ik mijn eigen praktijk LARIMAR waarin ik mensen begeleid.

Over het boek


Het boek met hardcover bevat 284 pagina's informatie, illustraties, praktijkvoorbeelden, kleurrijke mandala's en een bijgevoegde cd-rom met tal van volledig uitgewerkte praktijkcases.
In dit boek kan je ontdekken dat intuïtief mandalatekenen de zuiverste vorm van tekenen is. Hierdoor komt heel wat informatie vrij die door het onbewuste ‘gevormd’ en ‘ingekleurd’ wordt en waardoor zowel onze blinde vlek(ken) als onze kwaliteiten in het licht gezet worden. Het boek bevat 18 hoofdstukken, te beginnen bij ‘De geschiedenis en psychologie van het tekenen’ tot ‘De mandala in de praktijk van de gezondheidsbegeleider’. Ook thema’s zoals o.a. tweelingzielen, Vanishing Twin Syndrome (VTS) komen aan bod.
Er wordt ook verwezen naar heel wat psychologen, filosofen, therapeuten en grondleggers. Allemaal mensen die elk in hun vakgebied iets te betekenen hadden/hebben. Zij vormden het fundament waarop ik verder kon bouwen om zo een stevige constructie neer te zetten: een boek dat ten alle tijde kan geraadpleegd worden door iedereen, van leek tot gezondheidsconsulent, begeleider, leerkracht, psycholoog, enz.


De mandala is een prachtig werkinstrument voor volwassenen en ook in het bijzonder voor kinderen!

Boek: € 30 per stuk
Verzendkosten: € 7,80 (0 – 2 kg)
Totaal bedrag excl. btw: € 35,66
6 % btw : € 2,14
Totaal bedrag incl. btw : € 37,80

Gratis verzending vanaf € 90

bottom of page