top of page

Wie ben ik?

image_2023-04-22_120837797.png

Hilde Serré (°1964)
 
Vele jaren geleden werd gezondheid een belangrijk gegeven in mijn leven en ging ik op zoek naar alternatieve complementaire geneesmethodes. De reguliere geneeskunde kon geen soelaas voor me brengen. Mijn beroepsleven kreeg een behoorlijke wending waardoor ik in juni 2006 ontslag nam en de verzekeringssector volledig verliet. Mijn interesse ging uit naar het spirituele, naar diepgang, naar bewustwording.
Ik volgde korte cursussen zoals o.a. kaartleggen, astrologie, intuïtief mandalatekenen, regressie, intuïtieve ontwikkeling, healing, bloesemremedies, edelstenen, runen, ... En op vraag van vrienden en kennissen ging ik hiermee aan de slag, maar gaandeweg merkte ik dat er ook een meer fundamentele kennis noodzakelijk was.
In september 2006 startte ik de vierjarige opleiding voor integrale gezondheidszorg aan De Levensschool vzw te Tongerlo waar ik les kreeg van heel bekwame docenten zoals o.a. Dr. Geert Verhelst, Rob Vaes, Greetje Van den Eede, ...
Ter afronding van mijn opleiding maakte ik een thesis met als titel 'De mandala: de
weerspiegeling van de ziel'. Hierin werd ik begeleid door mijn mentor Prof. Jef Vangenechten (een dierbare vriend die op 7 december 2015 van ons heen ging) die me wegwijs maakte in de diepgaande symboliek van mandala's. De bijzondere waardering die ik door de jury voor dit proefstuk kreeg en het duwtje in de rug van mijn mentor, zetten mij aan om het te herwerken tot een boek (gepubliceerd in december 2011) dat rijk is aan interessante informatie en tal van prachtige mandala's, praktijkvoorbeelden en een cd-rom bevat. Naar mijn mening is er geen enkel ander boek dat zoveel informatie bevat.
Na een intense studie van twee jaar, bleek de mandala een prachtig werkinstrument te zijn om te integreren in mijn praktijk als gezondheidsbegeleider. En om het met de woorden van gezondheidsexpert en schrijver Andreas Moritz te zeggen: Art is a healing instrument.
Werken met mandala's levert bijzondere inzichten en resultaten op bij mijn cliënten en cursisten. Ondertussen begon ik ook heel duidelijk het belang en de waarde van kindertekeningen op te merken. Wat is er mooier dan onze kinderen gelukkig te zien en hen te vrijwaren van gezondheidsproblemen van welke aard dan ook? Immers, kinderen tekenen signalen.

Mijn aanpak

De ziekte staat niet langer centraal, maar wel de (zieke) mens. Het is belangrijk dat er rekening gehouden wordt met het totale menselijke wezen: zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel.
Als gezondheidsbegeleider reik ik natuurlijke methoden aan om het zelfherstellende mechanisme van de cliënt (het immuunsysteem) te versterken en te ondersteunen.
Dat gebeurt door middel van:


- Gespreksbegeleiding
- Voedings– en kruidenadvies
- Bloesemremedies en aromatherapie
- Metamorfosetechniek
- Psychozone harmonisering
- Ontspannings– of dieptemassage
- Integrale voetreflexologie
- Zwangerschapsreflexologie
- Oncoreflexologie
- Japanse gelaatsmassage -Ko Bi Do
- Intuïtief mandalatekenen
- Kaartlezen
- Edelstenen -
- Cupping - vacussage
- Andullatietherapie
- Herbron jezelf met een infraroodsessie


Aangezien elke symptomatische aanpak schadelijk is,tracht ik samen met de cliënt de oorzaak van de klacht of
ziekte op te sporen en die aan te pakken.
De intuïtief getekende mandala is hiervoor een prachtig werkinstrument.

mandala.jpg

Vanwaar mijn keuze voor de naam LARIMAR?

larimar.jpg

Vanwaar mijn keuze voor de naam LARIMAR?
Hoe kies je een naam voor je zaak? Ik koos ervoor om intuïtief een boek over edelstenen open te slaan. Zo kwam ik bij de edelsteen Larimar die me onmiddellijk beviel en dus tevens een perfecte naam was voor mijn zaak.
Larimar, ook dolfijnsteen genoemd, staat voor: Laat je maar meestromen met het ritme van de zee. (LA-RI-MARE)
Zoals de zee opkomt en zich weer terugtrekt (eb en vloed), zo gaat het ook in een mensenleven. Soms zetten we 6 stappen vooruit en dan weer 1 achteruit. Dit ritme is noodzakelijk om bij bepaalde gebeurtenissen even stil te staan.
Zoals de zee laagten en diepten heeft, zo heeft ook de mens zijn emotionele en minder emotionele momenten, zijn ups en downs. Maar ook deze zijn nodig om op zelfonderzoek te gaan.
Zoals er storm op zee kan zijn en de golven hoog boven de zeespiegel uitreiken, ook zo kan de mens stormen in zijn leven

bottom of page